Tarvitset vain sähköt

Otos-laitteisto on erittäin helppo asentaa ja ottaa käyttöön. Jotta käyttöönotto olisi mahdollisimman jouhevaa, suosittelmme kuitenkin perehtymistä muutamaan pieneen yksityiskohtaan. 

Laskentayksikön asennuspaikka

Vakiotoimitus sisältää laskentayksikön koteloinnin. Laskentayksikön kotelo soveltuu asennettavaksi ulko- ja sisätiloihin.

Laskentayksikön korkeus on 36 cm, leveys 28 com ja syvyys 18cm. Laskentayksikkö voidaan kiinnittää seinään ruuveilla ja tolppaan metallivanteilla. Kotelon kaapeloinnit ja sähköistykset hoidetaan pohjassa olevan läpiviennin kautta.

Laskentayksikön asennuspaikassa täytyy olla saatavilla myös yksi häiriötön verkkovirtapistoke (230VAC, 50 Hz), vaihtoehtoisesti sähkökytkentä voidaan suorittaa kytkentärasiassa.

 

Kameran asennuspaikka

Kamera täytyy asentaa riittävän kauas tarkkailtavasta alueesta siten, että se näkee alueen kokonaisuudessaan. Lisäksi kamera tulee pyrkiä asentamaan mahdollisimman korkealle tarkkailtavan alueen pinnasta katsoen. Näin varmistetaan mahdollisimman luotettavan laskennan toteutuminen.

Suoraan laskentakohteen yläpuolelle asennettaessa kameran asennuskorkeus on oltava vähintään 1,5 kertaa laskettavaksi halutun kulkuaukon leveydestä.

Kameroiden sähkökytkennät hoidetaan laskentayksikön kautta.

 

Kaapeloinnit

Kameran ja laskentayksikön välinen tiedonsiirto toteutetaan ethernet-kaapelilla. Vakiotoimitus sisältää n. 5 m pitkän kaapelin.

Asiakas suorittamissa kaapelikytkennöissä tulee asennuspaikan läheisyydessä (max. 0,5m) olla naarasliitin tai asiakkaan vetämän kaapelin urosliittimen tulee yltää kameran asennuspaikkaan. Kaikissa tapauksissa laskentayksikön puoleisessa päässä tulee olla valmiiksi kiinnitetty urosliitin.

Otos-kameralaskennassa voidaan hyödyntää halutessa myös asiakkaan sisäverkkoa.

Työkalut ja asennustarvikkeet

Otos-kamerlaskennan laitteiston asentaminen ei vaadi erityisosaamista, muuten kuin mahdollisten uusien sähkökaapelointien ja kytkentöjen osalta.

Laitteiston asennuksessa tarvitaan nostokori tai tikkaat sekä ruuviväännin tai akkuporakone ja 10 mm hylsy- tai lenkkiavain. Lisäksi on syytä varata ruuvikärkiä sekä risti- ja talttapää ruuvimeisseli.

Tolppa-asennuksessa käytettävät metallivanteet kuuluvat toimitussisältöö, mutta on hyvä varata mukaan ruuveja, sekä  kaapelien kiinnitystarvikkeet.

Lisää aiheesta Hankinta

 • Palvelunavaus

  Perusta päätöksesi mitatuille tosiasioille. Avaa Otos-palvelu!

  Lue lisää

 • Hankintatavat

  Tinkimätön tilastoija palvelukseesi kertamaksulla tai 12-24 kuukauden pituisella käyttöpalvelulla.

  Lue lisää

 • Asennusvalmistelut

  Apua asennuspaikan valintaan ja valmisteluun.

  Lue lisää

 • Käyttöönotto

  Aloita Otoksen käyttäminen yhdessä kädenkäänteessä.

  Lue lisää