Luotettavaa tiedonkeruutekniikkaa

Valitsemme kattavasta velikoimasta olosuhteisiin ja käyttötarkoitukseen parhaiten soveltuvat laitteistot ja varusteet. Toimitamme koko laitteiston testattuna yhtenäisenä Otos-järjestelmänä.

Otos-kamera

Otos-kävijämääräkameralla voidaan laskea mitattavan alueen suhteellinen käyttöaste sekä suorite- tai kävijämäärä.

Kamera asennetaan mahdollisimman ylhäälle hyvän kuvakulman saavuttamiseksi tai suoraan mitattavan kohteen yläpuolelle. Ulkotiloissa suosittelemme asentamista yli 4 metrin korkeuteen. Kameran sijoittamiseen vaikuttaa myös sen mahdollinen käyttö valvonta- tai maisemakamera käyttötarkoituksessa.

Kameran ulkokotelointi

Kun Otos-kamera asennetaan ulos, se varustetaan lämmitetyllä, tuuletetulla, ja sateelta suojaavalla ulkokotelolla. Ulkokotelo kestää myös kolhuja ja suojaa kameraa satunnaiselta ilkivallalta.

Kameran ja tietokoneen välinen tiedonsiirto hoidetaan verkkokaapelilla.

Laskentayksikkö

PC

Otos-järjestelmän suorittama kuva-analyysi ja tilastointi suoritetaan toimittajan toimittamassa tietokoneessa, joka sisältää käyttöjärjestelmän ja varusohjelmistojen lisäksi kameroiden ja laskentayksikön väliseen tiedonsiirtoon, kuvan analysointiin, tilastotietojen tallennukseen ja näyttämiseen tarvittavat ohjelmistot.

Laskentayksikköön voidaan kytkeä ilman erillistä kytkintä 2 kameraa. 

3G -internetreititin

Laskentayksikkö on varustettu mobiiliverkkoja hyödyntävällä reitittimellä, jonka ansiosta järjestelmää ei tarvitse liittää asiakkaan verkkoon. Reitittimen avulla järjestelmä lähettää mittaamansa tiedot Otos-tietopalveluun ja mahdollistaa järjestelmän teknisen etätuen ja automaattisen valvonnan.

Laskentayksikön kotelointi

Otos-laskentayksikkö sisältää metallisen koteloinnin, joka soveltuu asennettavaksi sekä ulko- että sisätiloihin. Kotelo varmistaa järjestelmän toiminnan vaikeissakin ympäristöolosuhteissa.

Ohjelmisto

Tiedonkeruu

Järjestelmä laskee kameran ottamasta kuvasta käyttöaste- ja kävijämäärätilastot. Kertyneen historiatiedon perusteella järjestelmä laskee myös ennusteita halutuille aikaväleille.

Paikallinen käyttöliittymä

Liittämällä tietokoneensa suoraan laskentayksikön reittimeen asiakas pystyy hallitsemaan laskentayksikköön liitettyjä kameroita sekä niiden tuottamia kuvia ja tilastoja paikallisen selainpohjaisen käyttöliittymän avulla. Hallintakäyttöliittymän avulla määritetään laskenta-alueet. Laskenta-alueiden ja -kriteereiden avulla voidaan suorittaa erillisiä tilastointeja saman kamerakuvan alueella tapahtuvasta liikkeestä, sekä varmistua laskennan oikeellisuudesta ja estää väärien kohteiden tai tiettyjen alueiden tilastointi.

Liikkuvien kohteiden tallennus

Otos-järjestelmä voi tallentaa halutun aikavälin sisällä tapahtuneen liikkeen. Talletusten säilytysaika täytyy määritellä toimituksen yhteydessä, koska se vaikuttaa tarvittavaan tallennuskapasiteettiin. Tallennettuja kuvia voidaan paikallisesti selata vuosi-, kuukausi-, päivä-, tunti- ja minuuttitasolla kamerakohtaisesti. Talletettuja kuvia ei voi siirtää tai julkaista Otos-julkaisupalvelussa.Lisää aiheesta Palvelu

 • Yleiskuva

  Kerää ja hyödynnä tilojesi käyttötietoa.

  Lue lisää

 • Tietopalvelu

  Raportoi ja julkaise haluamaasi tietoa haluamallasi tavalla.

  Lue lisää

 • Ylläpito ja tuki

  Me valvomme puolestasi.

  Lue lisää

 • Järjestelmä

  Olosuhteisiin sopivat laitteet ja varusteet.

  Lue lisää

 • Tiedonsiirto

  Keskity olennaiseen. Anna tiedon liikkua

  Lue lisää

 • Demo

  Kokeile tietopalvelua!

  Lue lisää