2012

Asennuskertomus

10/23/12 12:28:40

Asiakkaan asentaja J. soitti ja sanoi: "Homma asennettu, vain sähköt puuttuu." Hän kyseli myös, että pitääkö tehdä muuta. Otos-tukihenkilö Lasse Räihä vastasi: " Muuta tarvi kuin systeemi tolppaan kiinni ja sähkö päälle niin me tehdään etänä loput."

Ja kun kuva tuli, niin asentaja J. kehui että "tämä on aivan h*#@~tin kätevä asentaa."

Otos-kameralaskennan asennuspaikaan pitää tulla jatkuva verkkovirta, mutta muuten käytttöönotto onnistuu jokaiselta, jonka kädessä pysyy akkuporakone tai ruuvimeisseli. Kameralaskennan käyttöönotto lopettaa arvailun ja tukkimiehenkirjanpidon kävijämääristä ja tarjoaa kävijämäärätiedot aina ajantasaisesti kulkusuunnittain tilastoituina. 

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Otos kertoo enemmän kuin tuhat kuvaa!

Oulun kaupunki hankki käyttöönsä viidennen Otos-kameralaskennalla varustetun latukameran. Uusii kamera asennetaan ladun ja moottorikelkkareitin risteykseen, jolloin voidaan laskea sekä hiihtäjät että moottorikelkkailijat. Kesällä kameralaskenta tilastoi kuntopolulla kävelijöitä ja lenkkeilijöitä.

Oulun kaupunki hyödyntää aktiivisesti kameralaskennan tuottamaa tietoa  liikuntareittien ja palveluiden suunnittelussa. Palvelun tuottama tilastotieto ja päivittyvät kuvat tarjotaan myös kaupunkilaisten nähtäväksi kaupungin liikuntapalveluiden kotisivuilla. Palvelusta onkin tullut suosittu oululaisten hiihtäjien keskuudessa, sillä kamerakuvasta voi tarkistaa paikalliset olosuhteet ja silmäillä ladun kuntoa ennen hiihtoreitin valintaa.

Otos-kameralaskenta on helposti asennettavissa ja käyttöönotettavissa. Otos-palveluun kuuluu toiminnan automaattinen tarkkailu, joten kameralaskenta on huoleton tapa seurata reittien ja tilojen käyttöä.