2009

Otos-latukamerat Riihimäelle

10/26/09 08:21:56

Hiihtokauden avausta ennen asennettavat latukamerat tulevat tykkilumiladulle Riutan kuntopolulle ja Vahteristoon. Laskennan lisäksi kamerat välittävät kuvaa ladun kunnosta ja vallitsevista olosuhteista. Kamerakuva upealta tykkilumiladulta houkuttelee hiihtämään, vaikka luonto ei vielä olisikaan saanut lumipeitettä ylleen. Kertyvä tilastotieto antaa hyvän selkänojan päätöksenteolle. Esimerkiksi latujen valaisemisaikoja voidaan säätää vastaamaan todellisia harrastusaikoja vastaavaksi, jolloin palvelun parantumisen lisäksi saavutetaan myös säästöjä energian kulutuksessa.

Kauppakeskuksen kävijämääriä seurataan kaikilta ulko-ovilta Otos-järjestelmään kuuluvilla kameroilla. Tiedonvälitystarpeiden kasvaessa ja Otos-palvelun tarjoaman vaivattoman ylläpidon ja toiminnan automaattisen tarkkailun vuoksi kauppakeskus liittyi myös Otos-palveluun. Ymmärrettävistä syistä kauppakeskusasiakkaidemme kävijämäärätilastojatai kamerakuvia ei ole julkisesti nähtävillä Otos-palvelun kotisivuilla.

Otos-palvelu mahdollistaa kauppakeskuksen kävijämäärätietojen julkaisun kauppakeskuksen sisäisessä intranetissä. Otos on erinomainen työväline myös kauppakeskusjohtamista tarjoaville yrityksille, sekä useita liikekiinteistöjä omistaville. Haluttaessa kaikkien  hallinnoitaviesi kiinteistöjen kävijämäärätiedot löytyvät yhden kirjaantumisen takaa.

Ulko-ovilla tapahtuvan kävijälaskennan sisällä Otos voidaan asettaa seuraamaan esim. aulatilojen käyttöä, yksittäisten liikkeiden sisäänkäyntiä tai vaikkapa liikeen sisällä eri osastojen kiinnostavuutta. Otoksella seurataan asiakkaiden jakautumista eri käytäville. Voit mitata halutessasi myös tietyllä alueella viipymisaikoja. 

Otos-palvelussa olevista tilastoista voidaan nyt vaivattomasti laskea ja julkaista yhdistelmätilastoja.
Yhdistelmätilastot palvelevat käyttökohteissa, joissa kävijät saapuvat useista eri ovista, kuten kauppakeskuksissa. Yhdistelmätilastot auttavat myös vähittäiskauppaketjuja seuraamaan koko ketjun tai haluttujen liikkeiden kävijämäärien kehitystä. Eri kulkuväyliltä saapuvien kävijöiden tilastoiminen samaan tilastoon nopeuttaa ja helpottaa myös liikuntapaikkojen kävijämäärien seurantaa ja raportointia.

Otos-tietopalveluun on lisätty nyt myös raportointia helpottava export-toiminto. Export-toiminnon avulla Otoksen tilastot saadaan esimerkiksi MsExcelin ymmärtämään .csv-muotoon. Tämän avulla voidaan koostaa eri seurantatavoilla kootut tiedot yhtenäisiksi graafeiksi. Jatkossa myös muilla tavoilla kerättyjä tietoa voidaan tuoda Otos-palveluun ja yhdistää niitä Otos-tilastoihin.

Oulu lisää latukameroita

08/09/09 12:32:22

Otos-latukamerat ja uimahallin tilastot ja kuvat ovat olleet oululaisten suosimia palveluita. Myös Otos-palveluun kytkettyjen latukameroiden helppohoitoisuus on myös saanut kiitoksia kaupungilta. "Ollaan oltu tyytyväisiä. Erittäin", kehuu Oulun kaupungin ulkoliikuntapäällikkö Mika Puolitaival. Otos yksinkertaistaa ja parantaa liikuntapaikkojen kävijöiden tilastointia ja sen tarkkuutta.


Konkreettisesti tyytyväisyys näkyy myös uusien latukameroiden käyttöönottona. Alkavana hiihtokautena kamerakuvaa ja tilastotietoa voi Iinatin lenkin lisäksi seurata myös Auranmajan ja Sankivaaran maastosta. Katso kuvia ja tilastoja Oulun kaupungin kotisivuilta.

Latukamera Pieksämäelle

04/02/09 10:42:08
"Pieksämäellä tehostettiin alkuvuodesta 2009 liikuntatiedotusta merkittävästi, kun pystytimme SportPieksamaki -nettiportaalin. Halusimme paikkakuntalaisten ja vierailijoiden käyttöön liikuntapaikkojen käyttöä helpottavia sähköisiä palveluita. Latukameraksi oli ainoa oikea ratkaisu Otos-palvelu. Olemme olleet tyytyväisiä vaivattomuuteen alkaen kameran asennuksesta ja päätyen Otoksen jatkuvaan käyttöön. Sen lisäksi että palvelu näyttää reaaliaikaisen latutilanteen, saamme nyt käyttäjätietoa tilastollisessa muodossa meidän tärkeimmältä latureitiltä. Otos-palvelu osana SportPieksamakea on kerännyt hiihtäjien kiitosta alusta asti.", kertoo vs. liikuntasihteeri Antti Nousiainen.

Otos-palvelun tarjonta laajenee nyt vaivattomalla maisemakamerapalvelulla.Maisemakamerapalvelu soveltuu kohteisiin, joista halutaan välittää päivittyvää kuvaa internettiin, mutta joissa ei ole tarvetta kävijämäärän tai käyttöasteen laskentaan.

Maisemakamerapalvelu välittää kuvan maastosta tai sisätiloista halutuille internet-sivuille. Kiinteiden kameroiden lisäksi valittavana on myös kääntyvä kamera, joka voidaan ajastaa kuvaamaan eri kohteita tai zoomata mielenkiintoisiin yksityiskohtiin.

Maisemakameran kuva esittelee tehokkaasti liikuntapaikan tai muun kohteen tarjoamat mahdollisuudet ja vallitsevat olosuhteet. Esimerkiksi latukamerana toimiva kääntyvä kamera voi kuvata lähikuvaa latupohjasta, yleisnäkymää ladulta ja ympäröivää luontoa. Kuvat voidaan julkaista joko peräkkäin näkyvänä sarjana tai erillisinä kuvina.

Otos-maisemakamerapalvelu sisältää kameran ja tiedonsiirtoyksikön, tiedonsiirron, kuvien julkaisemisen internetissä mahdollistavan tietopalvelun sekä kameroiden toimivuuden automaattisen tarkkailun. Kamera ja tiedosiirtoyksikkö ovat helposti asennettavissa tolppaan tai seinään. Sähkökytkennäksi riittää laitteiston liittäminen pistorasiaan.

Lisää kotisivuillesi näyttäviä ja päivittyviä maisemakuvia!

Vuonna 2008 Otos-palvelun tuottamia kuvia ja tilastoja seurattiin
erittäin aktiivisesti. Neljä suosituinta kamerakuvaa olivat:


1. Saariselkä               ~ 1 220 000 näyttökertaa
2. Iinatti, Oulu             ~   234 000 näyttökertaa
3. Paloheinä1, Helsinki ~   97 000 näyttökertaa
4. Paloheinä2, Helsinki ~   30 000 näyttökertaa

Haluatko sinä oman Otos-kameran listan kärkipaikoille? Autamme kaikissa
kuvien ja tilastojen julkaisuun liittyvissä asioissa. Ota yhteyttä!

Laajennamme Otos-kameroiden valikoimaa uudella käännettävällä kameralla. Uusi kamera voidaan ajastaa kuvaamaan useita eri kohteita vuorotellen tai kääntää manuaalisesti kuvaamaan halutun jakson ajan tiettyä kohdetta. Kääntyvä kamera mahdollistaa nyt otantaan perustuvan laskennan samalla alueella olevista kohteista yhdellä ainoalla kamera-asennuksella. Lisäksi voit lisätä kotisivujesi kiinnostavuutta julkaisemalla useampia päivittyviä kuvia samalta alueelta.

Käännettävä kamera helpottaa Otoksen käyttöönottoa myös niissä tapauksissa, joissa kamera halutaan siirtää esimerkiksi talven jäljiltä uuteen paikkaan kesäksi.Suosittelemme käännettävän kameran valintaa, mikäli laskentakohdetta aiotaan vaihtaa tai laskenta-alueella on ennakoitavissa rakennelmien, laitteiden tai kulkuväylien muutoksia.